Girona

El Pla de Recuperació Socioeconòmica té una dotació de 0 euros per 2022 al Gironès

  • PSC COMARQUES GIRONINES
  • Actualitzat:
  • Creat:

El pla va ser aprovat al setembre i al pressupost que va aprovar dimecres passat Junts-ERC no hi ha rastre de les línies de subvencions previstes al pla

El portaveu del PSC al Consell Comarcal del Gironès, Joan Martín, ha denunciat que el pressupost aprovat per l’equip de govern de Junts-ERC ha aprovat un pressupost sense les partides específiques del Pla de Recuperació Socioeconòmica aprovat prèviament al plenari unes setmanes enrere. “Encara estem patint les conseqüències econòmiques i socials de la COVID-19 i el govern que al setembre va aprovar un pla de recuperació econòmica quan fa el pressupost no hi destina ni un euro. Entenem que l’aprovació del pla va ser una enganyifa i que la sensibilitat del govern cap a les persones que s’havien de beneficiar del mateix és nul·la” ha comentat Martín.

 

“El conseller de govern Toni Vidal va reconèixer durant el ple que els pressupostos no hi ha partides per al pla de reactivació econòmica” ha indicat el portaveu socialista. Els socialistes també han lamentat que algunes partides amb programes que existien prèviament, però que estaven molt alineades amb les propostes del pla de recuperació econòmica es veuen significativament reduïdes, “per exemple és el cas dels joves en pràctiques que es redueix pràcticament a la meitat del que es va preveure per l’any 2020, previ a la pandèmia” ha explicat Martín.

 

El PSC s’ha mostrat molt sorprès per la reducció d’algunes partides de serveis educatius. “Aquest és un pressupost que s’aproxima molt a la situació abans de la pandèmia en moltes de les partides, i per tant, que no té en compte les circumstàncies de les famílies i el teixit econòmic que pateixen encara. La situació sanitària no està superada i en aquest curs 2021-2022 encara existeixen restriccions i limitacions derivades del control de la pandèmia, per aquest motiu no entenem la motivació i la dràstica reducció del monitoratge del servei de menjador o la desaparició del monitoratge d’infants de necessitats especials (NEE) addicional. Sense cap mena de dubte aquesta ha estat una de les pitjors notícies d’aquest pressupost” ha dit Martín.

 

El portaveu socialista ha destacat positivament del pressupost la gestió en el canvi de contracte de la recollida de residus i l’estabilització del personal de la corporació. “El nou contracte de recollida de residus suposa un canvi importantíssim en la gestió dels residus a la comarca i que juntament amb l’aposta que fan els ajuntaments i la ciutadania ha de contribuir per aconseguir els importants compromisos mediambientals  com els de l’agenda 2030 i per la consecució dels ODS de l’ONU, així que evidentment valorem l’esforç pressupostari” ha conclòs el portaveu socialista.