Girona

Desgavell en minoria (2a part)

  • Cristina López
  • Actualitzat:
  • Creat:

Marta Madrenas posa per davant temes que no són de ciutat i trenca el pacte amb el PSC abocant de nou l’Ajuntament a l’inestabilitat.

Aquests darrers mesos de govern en minoria han estat marcats per protestes veïnals com la del tancament de les urgències del CAP de Taialà, que ni la regidora ni l’alcaldessa han estat capaç de solventar, o com la del Pla Especial de la Devesa que es queda en Stand By per la manca de coordinació i acord amb entitats i associació de veïns del barri de la Devesa. Hem descobert que l’Auditori tenia un deute de 446.000 euros degut a la mala gestió de l’equip de govern, que calen més treballadors a Girona + Neta per tenir la ciutat neta tot i el capteniment del Sr. Berloso a culpar els treballadors i treballadores de la seva manca de previsió i organització, que l’alcaldessa de la ciutat està més preocupada a barallar-se amb el delegat del Govern, el Sr. Millo, que en parlar i solventar temes com el de l’entrada sud de la ciutat, l’arxiu provincial, el soterrament del tren o el Parc Central.

En aquests tres anys de legislatura ja s’han fet cinc cartipassos diferents, 5 maneres d’organitzar l’Ajuntament diferent que només referma que l’equip de (des)govern ja no sap ni que fer per tal de millorar una gestió que fins ara no ha estat ni positiva ni eficaç. Al passat ple l’alcaldessa Marta Madrenas suspèn un punt de l’ordre del dia del ple de modificació de cartipàs perquè no va informar als grups municipals ni portaveus i aquests, amb tota la raó del món, es neguen a votar la urgència sense saber-ne el contingut. 

Un model de pressupostos participatius fracassat, que curiosament, no convida a la participació i dels quals molts dels projectes proposats als barris haurien d’estar inclosos al pressuposts ordinari a la partida d’arranjament i manteniments de la via pública. La deixadesa total de la ciutat en neteja més evident als barris, el canvi de contenidors que han portat més problemes que solucions, el manteniment inexistent de les zones verdes i jardins de la ciutat o la no gestió dels pisos turístics per la negació sistemàtica que aquests representin cap problema o molèstia per als gironins i gironines que es suma a la despreocupació total de la regidora d’habitatge per aquest tema. 

Eva Palau, regidora de Serveis Socials i Habitatge en 7 mesos no ha estat capaç de convocar ni una sola vegada la Taula d’Habitatge, tampoc ha estat capaç de presentar el Pla Local d’Habitatge que es va deixar pràcticament finalitzat, tampoc sap ni vol saber els projectes i programes que es duen a terme des de la seva àrea, ja que les vegades que se li ha preguntat al ple des de l’oposició ha estat incapaç  de contestar. Fa 6 mesos que no sabem res de la comissió nomenclàtor. I tampoc sabem res del model de ràdio pública i local que vol el govern, més enllà de que el 30 de juny es desallotja a Fem Ràdio i que l’informe jurídic apunta a la ràdio de TV Girona. Aquest govern de minoria és un absolut desgavell.

La principal culpable d’aquest desgavell en minoria és l’acaldessa Marta Madrenas. Amb diversos fronts oberts amb barris de la ciutat, amb treballadors i treballadores, amb projectes anunciats i mai engegats, amb una política d’aparador i sense un projecte de ciutat definit. Això sí, l’alcaldessa de Girona és diputada i des de Barcelona treballarà per la ciutat. El problema és que es comença treballant per la ciutat des de la mateixa ciutat. Ja molts ho saben i ho repeteixen: Alcaldessa diputada, ciutat abandonada.

Paraules clau: